دبیر علمی نهمین کنگره بین المللی ام اس که در تهران در حال برگزاری است، گفت: “طی 10 سال آینده در هر خانواده ایرانی یک نفر به بیماری اماس مبتلا خواهد شد
به گزارشپارس، آقای عظیمی گفت که شهرهای تهران و اصفهان بیشترین شیوع ابتلا به این بیماری را دارند. به گفته یک متخصص، یکی از عوامل اصلی این بیماری پخش امواج پارازیت ماهواره در تهران از فراز برج میلاد و از مراکز مختلف در شهرستانهاست. لذا کسانی که برای تماشای کنسرت یا استفاده از رستوران به برج میلاد مراجعه می کنند در معرض بیشترین تشعشع قرار می گیرند.
به گزارش خبرگزاری مهر، همچنین آنتن های پخش کننده امواج تلفنهای همراه که بر روی ساختمانها و نقاط دیگر شهر نصب شده اند از نظر توان پخش ، تحت نظارت هیچ ارگانی نیستند و ملاک میزان توان تشعشعی ، آنتن دهی موفق موبایل مشتریان در نقاط مختلف شهر است .
لذا مشاهده می شود که پخش امواج آنها با چند برابر توان استاندارد مجاز صورت می گیرد قاعدتا مخابرات باید هزینه بیشتری متحمل شود و آنتن های بیشتر را با توان پایین تر نصب کند تا پوشش دهی مشتریان به نحو صحیح صورت گیرد. آمار دقیقی از تعداد مبتلایان به این بیماری در ایران منتشر نشده است، اما بر اساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت، بیش از 40 هزار نفر در ایران به بیماری اماس مبتلا هستند. این بیماری یکی از شایعترین بیماریهای سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) است و در اثر تخریب غلاف میلین ایجاد می شود. میلین غلافی است که فیبرهای عصبی را احاطه می کند و در انتقال سریع امواج عصبی نقش دارد. در حالت طبیعی با وجود این غلاف امواج عصبی به سرعت منتقل می شود و این امر موجب توانایی بدن در ایجاد حرکات هماهنگ و موزون است. در بیماری ام اس این غلاف عصبی به تدریج تخریب می شود و بدین ترتیب امواج عصبی از مغز به خوبی منتقل نمی شود.